Hvordan startede Spejd365?

Året er 2013, lokationen er Egemosen og anledningen er DDS-kurset SPARK 2 #tingduikkevilgåglipaf

En masse glade seniorspejdere med mod på mere, er mødt op til den vildeste uge på hele året – den berygtede uge 42! De havde alle ventet på denne uge med længsel, netop fordi konceptet bag var så simpelt, men dog alligevel yderst banebrydende… INGEN ville gå glip af, at finde ud af HVAD vi ikke ville gå glip af. Forventningerne var høje, rammerne endnu højere – og på dette tidspunkt var INGEN endnu klar over, at dette kursus ville være med til at ændre samfundets opfattelse af hele spejderbevægelsen for evigt!

 

Midt på ugen blev alle de gæve seniorer inviteret til en brainstorming session, i rammer de aldrig før havde oplevet. De kunne bl.a. være en del af en kæmpe collage om spejderlivet på væggen, fortælle om den vildeste/sejeste/skøreste oplevelse de havde haft i spejder-regi til “open mike”, gå en tur med en lækker lyserød sag af en paraply og en masse andet… En ting skilte sig dog ud – det berygtede roadtrip til Hamborg!

 

Missionen var enkel, skaf en 3-4 andre spejdervenner, find en fri bil og slip så ellers fantasien løs, mens I drønede afsted imod Tyskland. Som I nok kan forestille jer, gav denne form for brainstorming helt utroligt mange fantastiske ideer – dog overgik én alle andre… At gå med tørklæde i et helt år!

 

 

Den udsprang af en samtale omkring de allerede eksisterende helårsmærker, Shorty og Viking. Det stod hurtigt klart, at det da selvfølgeligt skulle være tørklædet, der skulle vises frem til offentligheden i et helt år – formålet skulle være at synliggøre spejderbevægelsen overalt. At skabe en god dialog omkring det at være spejder og samtidigt bryde med mange af de fordomme der er om os.

Ideen var simpelthen SÅ fantastisk, at den blev indleveret til de super hardcore mafia-bosser, der sad og indsamlede de allerbedste ideer fra de mange timers brainstorming. Så de kunne samle dem i ét dokument, og sende dem til seniorerne efter kurset.

 

Efter sin hjemkomst kunne den super seje seniorspejder Ata bare ikke få ideen, om at bære sit spejdertørklæde i et helt år, ud af hovedet – og han begyndte straks at overveje mulighederne. Kort tid efter teamede han op med den ligeså seje senior Rasmus, og de begyndte sammen at udvikle på konceptet omkring dette nye helårsmærke. Der var lagt i støbeskeen til et virkeligt fedt projekt, men da det gik i luften på facebook (d. 7/11 2013) voksede det sig større end de to herrer i første omgang havde forventet. De sagde derfor ja tak, da de fik et tilbud de ikke kunne afvise om et par ekstra hjælpende (og fantastisk flotte) hænder. Og dermed blev duoen til en trio, og samtidigt fik teamet sit allerførste og eneste kvindelige medlem – Anja.