Spejd365
Cart 0
 
 

tanken bag mærket

Det simple formål med at erhverve sig et 365-mærke er at synliggøre spejderbevægelsen og fortælle om den gode spejderoplevelse. Vi forventer, at man iført sit spejdertørklæde vil få mange henvendelser i det offentlige rum, og vi tænker, at man kan bruge denne “icebreaker” til at fortælle, hvor fedt og vigtigt det er at være spejder!

 
 
 
 
toerkleader_color.jpg
 

hvem er mærket tiltænkt?

Det er tiltænkt alle spejdere i Danmark.

Vil du være med i fællesskabet?

Find os på facebook. Den officielle side ligger på http://facebook.com/spejd365 – men vi har også en gruppe for os alle sammen. Den hedder Spejdertørklæde i 1 år find os og vær med!

Hvem har designet mærket?

Mikkel Balslev har designet vores smukke mærke.

Hvornår skal du bære dit tørklæde?

Spejdertørklædet skal altid bæres synligt, 365 ud af 400 dage – også til f.eks. barnedåb, eksamen, på arbejdet eller i skolen.
Tørklædet skal bæres rundt om halsen, og være bundet som et spejdertørklæde. Dette betyder, at man f.eks. ikke kan bruge sit tørklæde som hårbånd eller butterfly – medmindre man samtidigt også har et tørklæde på rundt om halsen.

 

er der et fællestørklæde?

De fleste der er i gang med Spejd365 bærer et helt sort tørklæde. Vi bruger det som fællestørklæde, så vi kan spotte hinanden i Danmark på forskellige arrangementer. Der er flere der har skrevet i deres tørklæde, hvorfor de er spejdere og hvad det betyder for dem at være spejdere. De to spørgsmål er i hvert fald nogle som vi har fået en del gange undervejs i vores forløb.

Det er selvfølgelig frivilligt, om man vil bruge fællestørklædet – det er tænkt som en lille sjov detalje

Hvornår behøver du ikke bære dit tørklæde?

Der er et par situationer, hvor du må undlade at bære dit spejdertørklæde: 

  • Når du sover.
  • Når du er i bad eller er i vand (i svømmehallen, på stranden).
  • Hvis du er i en situation, hvor det påkræves, at du bærer en type påklædning eller uniform, som ikke tillader, at du har spejdertørklæde på.
    Fx i diverse sportsgrene, militæret eller som medarbejder i et supermarked.
  • Hvis der er en sikkerhedsrisiko ved at have tørklædet på.
  • Hvis du vælger at bruge 1 af dine i alt 35 bufferdage.


Helt generelt skal du være bevidst om, at du har et spejdertørklæde på og du bør tænke over, hvilke signaler du sender i samme ombæring. Husk, at du repræsenterer Spejder-bevægelsen når du har dit tørklæde på.

 
 

 

hvad startede 365?

 
dykker_color-1024x1024.jpg
 

Hvordan startede Spejd365?

Året er 2013, lokationen er Egemosen og anledningen er DDS-kurset SPARK 2 #tingduikkevilgåglipaf

En masse glade seniorspejdere med mod på mere, er mødt op til den vildeste uge på hele året – den berygtede uge 42! De havde alle ventet på denne uge med længsel, netop fordi konceptet bag var så simpelt, men dog alligevel yderst banebrydende… INGEN ville gå glip af, at finde ud af HVAD vi ikke ville gå glip af. Forventningerne var høje, rammerne endnu højere – og på dette tidspunkt var INGEN endnu klar over, at dette kursus ville være med til at ændre samfundets opfattelse af hele spejderbevægelsen for evigt!

 

Midt på ugen blev alle de gæve seniorer inviteret til en brainstorming session, i rammer de aldrig før havde oplevet. De kunne bl.a. være en del af en kæmpe collage om spejderlivet på væggen, fortælle om den vildeste/sejeste/skøreste oplevelse de havde haft i spejder-regi til “open mike”, gå en tur med en lækker lyserød sag af en paraply og en masse andet… En ting skilte sig dog ud – det berygtede roadtrip til Hamborg!

 

Missionen var enkel, skaf en 3-4 andre spejdervenner, find en fri bil og slip så ellers fantasien løs, mens I drønede afsted imod Tyskland. Som I nok kan forestille jer, gav denne form for brainstorming helt utroligt mange fantastiske ideer – dog overgik én alle andre… At gå med tørklæde i et helt år!

 

 

Den udsprang af en samtale omkring de allerede eksisterende helårsmærker, Shorty og Viking. Det stod hurtigt klart, at det da selvfølgeligt skulle være tørklædet, der skulle vises frem til offentligheden i et helt år – formålet skulle være at synliggøre spejderbevægelsen overalt. At skabe en god dialog omkring det at være spejder og samtidigt bryde med mange af de fordomme der er om os.

Ideen var simpelthen SÅ fantastisk, at den blev indleveret til de super hardcore mafia-bosser, der sad og indsamlede de allerbedste ideer fra de mange timers brainstorming. Så de kunne samle dem i ét dokument, og sende dem til seniorerne efter kurset.

 

Efter sin hjemkomst kunne den super seje seniorspejder Ata bare ikke få ideen, om at bære sit spejdertørklæde i et helt år, ud af hovedet – og han begyndte straks at overveje mulighederne. Kort tid efter teamede han op med den ligeså seje senior Rasmus, og de begyndte sammen at udvikle på konceptet omkring dette nye helårsmærke. Der var lagt i støbeskeen til et virkeligt fedt projekt, men da det gik i luften på facebook (d. 7/11 2013) voksede det sig større end de to herrer i første omgang havde forventet. De sagde derfor ja tak, da de fik et tilbud de ikke kunne afvise om et par ekstra hjælpende (og fantastisk flotte) hænder. Og dermed blev duoen til en trio, og samtidigt fik teamet sit allerførste og eneste kvindelige medlem – Anja.